Thursday, April 22, 2010

Jõhvika kook... ja väga nämma kusjuures

nats mängimist on, aga tulemus on seda väärt... ausalt kaa
ja suhkruna kasutan ma ainult pruuni ja päris nii palju ma seda sinna sisse ei suranud ka... nii enda maitse järgi - kaneeli veits rohkem, suhkrut vähem ja mõlema kreemi sisse panin sidrunit ka, sest nii lihtsalt maitseb :)

Põhi
3½ cups (875 mL) shokolaadi küpsise puru (ma usun, et Laima küpsistega saab ülimõnus see)
2 tbsp (25 mL) suhkrut
½ tsp (2 mL) kaneeli
½ tsp (2 mL) soola
⅔ cup (150 mL) sulatatud võid
- segad kõik asjad kokku ja paned ahju 350F juures 10 min küpsema... ja  lahtikäiva vormi sisse siis jah (ilusti kõik ääred vooderdad ära ja ikka nagu peab)
- ja siis jahutad

Jõhvika kate
340 g külmutatud jõhvikaid
1 cup (250 mL) suhkurt
⅔ cup (150 mL) vett
½ tsp (2 mL) kaneeli
1 tsp (5 mL) vanilje ekstrakti (või suhkrut)
3 tbsp (45 mL) brandyt
- järjekordselt paned kõik asjad potti ja segad kuni keema hakkab (marjad hakkavad popsuma)

Cheesecake
2x 225 g toorjuustu pakki
1 cup (250 mL) suhkurt
3 tbsp (45 mL) maisitärklist
1 tbsp (15 mL) vanilje ekstrakti (või suhkrut)
3 suurt muna, toa temperatuuril
- toorujuust vahustada
- siis suhkur; siis vanilje ja maisitärklis
- seejärel ükshaaval munad
- aseta jahtunud põhjale ja küpseta 325 F juures 30 min

Hapukoore kiht
2 cups (500 mL) hapukoort
⅓ cup (75 mL) suhkurt
1 tsp (5 mL) vanilje ekstrakti (või suhkrut)
- sega kõik kokku ja aseta koogile
- küpseta veel 30 min (mina küpsetasin 45, muidu oli ikka väga pehme)

Siis jahutad koogi toatemperatuurile, asetad peale jahtunud jõhvikakihi ja peidad maiasmokkade eest ööseks külma.
nii lihtne ongi  (see tegemise osa siis, mitte peitmise osa.. hihhii)  :):):)

1 comment:

  1. Mmm, nämma.. kuramus küll, jälle magusa isu peal, ma niigi ümmargune juba :))

    ReplyDelete