Thursday, September 1, 2011

Butternut squash riis

Kuna tavalist riisi ei viitsinud kalale juurde serveerida, lasin natuke näppudel käia ja kuna tulemus oli sööjate poolt igati kiidetud, siis saab ta kirja pandud (eriti kuna andsin endale ise lubaduse, et kui midagi söödavat kokku keeran, siis märgin asja üles ka, et ei oleks seda mõtet, et oh ükskord tegin midagi taolist mõnusat a vot ei mäleta ju üldse kuidas see käis...)

Olgu ta
Risotto meetodil valmistatud riisi muts

* 1 väiksem punane sibul,
    pool suvekõrvitsalisest (buttenut squash, vot ei ole õrna aimugi kuidas see eesti
    keeles olla võib)
    3 küüslauguküünt 
    samakas võid pannil keskmisel kuumusel praadida selliseks mõnusaks
* lisada riis (mina kasutasin jasmiini oma) ja quinoa, praadida veel nii 1-2 min
* lisada surakas kanapuljongit, kaane all hautada
* lisada suurem klõmakas valget veini, kaane all edasi hautada
* natuke raputasin peale ka kaneeli, ja lisasin 2 tükeldatud jalapenot
* kokku läks 1 liiter puljongit ja aega nii poole tunni kanti, sest see riis kaua-keedetud-kaunikene
* lõpuks segasin sisse riivitud erinevaid kõvemaid juuste (asiago, parmesan)

No comments:

Post a Comment