Friday, March 5, 2010

namm-namm õuna-juustukoogile

siin vaikselt oma m6nusa prosecco klaasi taga m6misedes ja meie t2nast kooki n2ksides, m6tlesin, et me vaaritame siin juba mitmendat korda nii m6nsasid asju, et patt oleks neid maitseelamusi teiega mitte jagada... well kooki me postiga teile saatma ei hakka - selles osas olen kohe aus ja kuna it-tyybid pole veel edusamme teinud l2bi arvuti l6hna-ja maitseaistingute edastamise osas, peate leppima retseptidega.... ja oma osavate k2tega :):):):):)

ehk siit siis tuleb t2nane h6rgutis, originaalis p2rit http://toidutegu.wordpress.com/   lehelt, aga nagu ikka omad mugandused sisse viidud (no me lihtsalt ei armasta vahukoort, mis teha... no meie teame mis teha loomulikult :):):) hapukoorega asendada loomulikult..hihhii) ja suhkrut me ka nii palju nendesse kookidesse ei uha kui retseptis kirjas...
aga siin siis retsept... ja ausalt see on proovimist v22rt ;)

Õuna-juustukook


Põhi:
60 g kaerahelbeid
1 tl kanelli
1 tl suhkrut - pruuni kasutan mina siis tavaliselt
180 g vanilliküpsiseid
70 g võid

Täidis:
2 dl suhkrut
3 sl jahu
800 g maitsestamata toorjuustu
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
2 dl vahukoort EHK SIIS HAPUKOORT
ja mina pigistasin nii poole sidruni mahla ka siia hulka

Õunasegu:
3 õuna
1,5 dl õunamahla - meil oli kodus mingi marjasegumahl... toimis jummala h2sti
1 sl maisitärklist
1 sl suhkrut
1 tl kaneeli

Kate:
3 õuna
1 sidruni mahl
1 tl kaneeli
1 sl suhkrut

Põhja valmistamiseks rösti kaerahelbeid koos kaneeli ja suhkruga paar minutit. Lase jahtuda, peenesta koos küpsistega. Lisa sulatatud või ning suru segu 26 cm läbimõõduga küpsetuspaberigs vooderdatud vormi põhja. Täidise valmistamiseks sega kausis suhkur ja jahu, lisa toorjuust ning vahusta ühtlaseks. Klopi hulka munad ja vanillsuhkur, kõige lõpuks lisa kergelt vahustatud koor. Õunasegu jaoks koori ja viiluta õunad. Sega kastrulis õunamahl, tärklis, suhkur ja kaneel. Kuumuta ja keeda paar minutit, kuni segu pakseneb. Vala juurde õunaviilud ja sega ühtlaseks. Vala põhjale toorjuustutäidis, kata õunaseguga ja küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund ja 15 minutit. Lase ahjus täielikult jahutda ning hoia üleöö külmkapis. Katte jaoks koori ja viiluta õunad ning kuumuta keemiseni koos sidrunimahla, kaneeli ja suhkruga. Hauta tasasel tulel paar minutit, kuni õunad pehmenevad. Jahuta ja vala koogile enne serveerimist.

 et siis mis muud kui head nautimist ;)
ja alati v6ib mulle teada anda kuidas kook v2lja kukkus :):):):)
ps. ja kui te t6esti arvate et me kooki yle-oo kylmkapis hoidsime.... hehhee siis arvake uuesti

Miss Kannatamatud Kanadast ;)

No comments:

Post a Comment