Eile täitus Annelyl ja Jaagul 33.pulma-aasta ja meil tärkas kohe idee, midagi vaffat neile korraldada... ja et kuna nagu pidu pole ammu saand, siis mõeldud-tehtud yllatuspidu oligi kohe naksti olemas...
Päev enne käisime toidu shoppingul ja mina siis siin all tegin veits kokanduslikke eeltöid (nagu näiteks kana marineerimine) ja järgmisel päeval oli Annelyl business-meeting lõunal... see oli siis see aeg kui meie käed siin väga kiiresti vehkisid igast asju tükeldada (ok seda tegid peamiselt Silja käekesed) ja kokku keerata (hahhhaa mulle ju alati keeramine meeldinud...)... ja siis ettevalmistuste käigus korra oli meil ka südameseskamise hetk... nimelt teevad Annely pidurit nats kriksuvat heli ja järsku keset köögimöllu me seda ka kuulsime... tormasin mina siis kohe uksele... hhahhhaa a õnneks oli tegemist vaid FedExi mehega, kes sai mult nõudliku soovituse midagi piduritega ette võtmiseks
Õhtu nalja punkt oli siis sellel hetkel kui me lõpuks suutsime Annelyt veenda riideid vahetama minna (et järgmisele business-kohtamisele minna)... oii kus siis läks tormamiseks.... ja loomulikult tegid kõik asjad superlärmi, mis ju alati just siis juhtub kui sa hiirvaikselt püüad toimetada...
Esimesed külalised suutsin ukse tagant kinni püüda ja meie ettevalmistustegemistesse kaasata.... järgmistega nii palju juba ei vedanud - need lasid osavalt uksekella, mille peale ka Anneli ülevalt alla saabus. Suur oli ta imestus Aldot ja Modrite näha, kes mõlemad ka kooki kandsid... hahhhaaaa oli ta kiirelt püüdnud välja mõelda, kuidas ühendada ärikohtumist nende külaskäiguga....
Ühesõnaga, üllatus toimis ülihästi ja kõik nautisid õhtut.... oehhh meil olid lausa imelised koogid - itaalia koka meistritööd.... mmmhhhh lubas ta mulle mu uue lemmikkoogi retsepti ka saata, eks ma siis proovin oma käega järele ja annan ka teile teada.... või peaks ülihead asjad vaid endale hoidma?
hahhhaaa
aga mida ma tahtsin siia enda mäletamiseks üles panna oli
Mohito marinaad kanale
4-5 küünt purustatud küüslauku
1 suurem hakitud sibul
5 dl värskelt pressitud apelsini mahla
ca 3 laimi värskelt pressitud mahl
1.25 dl oliivili
4 tl soola
1 sl purustatud musta pipart
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 tl kuivatatud punet
1 sl hakitud värsket koriandrit või kuivatatud vahemere ürte
1 suurem hakitud sibul
5 dl värskelt pressitud apelsini mahla
ca 3 laimi värskelt pressitud mahl
1.25 dl oliivili
4 tl soola
1 sl purustatud musta pipart
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 tl kuivatatud punet
1 sl hakitud värsket koriandrit või kuivatatud vahemere ürte
Sega kausis purustatud küüslauk, peenestatud sibulad, apelsini- ja laimimahl.
Kuumuta oliivili suures potis peaaegu suitsemiseni. Kalla kausis segatud ained hästi ettevaatlikult kuuma õli sisse (NB! kasuta pajakindaid, sest õli hakkab kindlasti pritsima!).
Kuumuta 5 minutit, kuni sibulad ja küüslauk pehmenevad.
Lisa marinaadile ülejnud ained.
Kalla marinaad blenderisse ja püreesta 2-3 korda, kuni saad ühtlase marinaadi.
Kalla marinaad plastmassnõusse ja lase jahtuda.
Kuumuta oliivili suures potis peaaegu suitsemiseni. Kalla kausis segatud ained hästi ettevaatlikult kuuma õli sisse (NB! kasuta pajakindaid, sest õli hakkab kindlasti pritsima!).
Kuumuta 5 minutit, kuni sibulad ja küüslauk pehmenevad.
Lisa marinaadile ülejnud ained.
Kalla marinaad blenderisse ja püreesta 2-3 korda, kuni saad ühtlase marinaadi.
Kalla marinaad plastmassnõusse ja lase jahtuda.
kirjad rääkisid, et Mojito marinaad säilib kaetult külmkapis kuni 2 nädalat. Ja põhimõtteliselt võib seda marinaadi ka teiste lihade jaoks kasutada, mulle tundus kana kõige parem variant :)
No comments:
Post a Comment