Friday, October 29, 2010

Olgu ta Portobello risotto lisanditega

Eile tuli suur risotto isu peale. Enne vanasti oli vaja vaid Siljale vihjata, et nüüd oleks vaja ja olemas ta oligi. Seekord pidin siis ise teoga hakkama saama... segasin kokku külmkapis leidvad asjad ja valmis ta oligi... ja maitses täitsa mõnus...
ehk siis

Portobello, spargli ja kreveti risotto
1 sibul
2-3 küünt küüslauku
2-3 portobellot
2 cupi arborio riisi (ehk siis lihtsalt ilmselt misiganes risotto riisi, lihtsalt selle olin mina itaalia poest suut kaasa haarata)
korralik lonks veini, kuivemat siis
puljongit
sparglit
krevette
parmesani või asiago juustu
soola, pipart
rohelist sibulat

Prae Sibul, küüslauk ja pool seent koos soolaga kuni need veidi pehmemad, siis lisa riis.
Prae segu kogu aeg segades kuskil 3 min. seejärel lisa mõnus lonks veini. 
Jätka segamist, kuni vein riisi imendub, lisa puljong, kuid vaid niipalju, et riis õrnalt kaetud saaks.
Jätka risotto madalal kuumusel kuumutamist. Kui märkad puljongi haihtumist, lisa seda juurde ja toimi nii kuskil 15-18 min jooksul, kuniks riis saavutab soovitud pehmuse.
Teisel pannil prae vähese sibulaga seened ja spargel (murdsin nii 4-5 cm tükkideks) ja krevetid (oleneb muidugi milliseid krevette kasutada).
Kui riis soovitud pehmusega, sega juurde riivitud juust (selline mõnus peotäis) ja seejärel tooted teiselt pannilt :)
Lase paar sekki risottol maha rahuneda ja serveeri seejärel koos riivitud juustu ja rohelise sibulaga ;)

No comments:

Post a Comment